e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ο Άγιος της Συγγνώμης ευλόγησε το νησί Του. Φωτοστιγμές και video από τη Λιτανεία του Αγ. Διονυσίου


17η Δεκεμβρίου 2019, με άπλετο ήλιο και ζέστα -αν και χειμώνας- μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στις 11 το πρωί (κατά το έθος) λιτανεύτηκε το "Άγιο Κορμάκι", από το Καθολικό της περιώνυμης Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου. 
     Στην επιστροφή, στα προπύλαια του Καθολικού της Μονής, έγινε Δέηση ενώπιον του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου. 
     Στο τέλος έγινε δοχή των Αρχών και του Λαού στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου ο άγων τα ονομαστήριά του Καθηγούμενος Γέροντας Διονύσιος διένειμε το παραδοσιακό αμυγδαλωτό του Αγίου σε σχήμα λατινικού "S", εκ του πρώτου γράμματος του κοσμικού επωνύμου του Αγίου Διονυσίου Segur: Σιγούρος! 
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας
Μαγνητοσκόπηση: Zante Times]


















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: