e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Κύπρου Χρυσόστομος: “Συνάξεις ή Συνόδους των Προκαθημένων συγκαλεί μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ουδείς άλλος”

“Συνάξεις ή Συνόδους των Προκαθημένων συγκαλεί μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ουδείς άλλος”, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. 
Σε δηλώσεις μετά την Δοξολογία για την πρώτη του Νέου Έτους , ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας , αποκάλυψε ότι δεν απάντησε στην επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, ο οποίος τους κάλεσε για να φιλοξενήσει σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας στο Αμμάν της Ιορδανίας, με σκοπό “να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την ενότητας της Ορθοδοξίας”, κάτι που παραπέμπει στην παραχώρηση πέρσι Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας και την έντονη πολεμική του Πατριαρχείου Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε πως δεν θεώρησε σοβαρή την ενέργεια του φίλου Πατριάρχη (Ιεροσολύμων).
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: