e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

"Φθάσαντες πιστοί" στον Τάφο του Χριστού


Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε, γράφει και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Το ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου του Χριστού ήταν ανέκαθεν και δεν παύει να είναι το σημείο προσκυνηματικής προσήλωσης των Χριστιανών, η κατάληξη και η δικαίωση των διαιώνιων ιεραποδημιών και των μύχιων ελπίδων τους. 

Όντως, καθώς καθοράς το σημείο στο οποίο ο Κύριος Ιησούς ετάφη και ανέστη, εισπνέεις τ' αρώματα όλα του Επιταφίου Θρήνου, δροσίζεσαι από τα ορθρινά μύρα της μιάς των σαββάτων, νοιώθεις το θείο Σώμα τυλιγμένο σε σάβανα (σπάργανα;), ενώ πουλιά στην κορφή του τρούλου του μεγαλειώδους Ναού πηγαινοέρχονται αμήχανα μπροστά στο συντελεσθέν -εκεί ακριβώς- υπέρτατο μυστήριο.

Όλα εδώ προσεγγίζονται εν ταπεινώσει και αναμονή: Εκ περάτων προσκυνητές όλων των πίστεων και των θεωριών, διαφόρων φυλών και χρωμάτων, στοιχίζονται ώστε να εισέλθουν -κατά την καρδία του ο καθείς- στο μέσα διαμέρισμα του Τάφου, όπου αποτέθηκε το κυριακό Σώμα και από εκεί πάταξε κυριαρχικό διά του θανάτου τον ίδιο τον Θάνατο!

Κι εμείς ανάμεσα στους πάμπολλους, τις ορδές των προσκυνητών, αποτυπώνουμε ταπεινά τον τόπο απ' όπου κηρύχτηκε η επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ της φωτεινής Αλήθειας!














































ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ:












Δεν υπάρχουν σχόλια: