e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Θυρανοίξια Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στη Σάμο


Πρωί Κυριακής Β΄ Νηστειών, 15η Μαρτίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου, αμέσως μετά τη θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του εν λόγω Ναού, έγιναν τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου προς τιμήν και δόξαν των Αγίων Λουκά του ιατρού και Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, προστάτου και πολιούχου Ζακύνθου, των θαυματουργών. 

Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος. Την ανέγερση του Παρεκκλησίου χρηματοδότησα τα ευγενή μέλη της Οικογένειας του εκ Ζακύνθου κ. Χαραλάμπους Ζαρκάδη, εις μνήμην της πρόωρα εκδημησάσης προς Κύριον θυγατέρας τους Αντωνίας-Γεωργίας, εις μνήμην της οποίας -προ των Θυρανοιξίων- έγινε Αρχιερατικό Μνημόσυνο. 



































Δεν υπάρχουν σχόλια: