e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Θέαση του Παρισιού άνευ φωτός, Μάρτιο με Covid-19


Μικρό σχόλιο του Φ.F.

Ποτέ δεν είχα δει το Παρίσι τόσο μελαγχολικό, τόσο έρημο -  πανέρημο, όσο τούτο τον Μάρτη το '20!... Κ' είναι ο  Ιός που έκανε  τους  πάντες άνω -κάτω, που  έφερε τα πάνω  κάτω! 

Έρημοι  δρόμοι - κλειστά μαγαζιά - μοναχικοί άνθρωποι, μ' ένα καρότσι  στο χέρι ή μια  τσάντα ή  ένα σκύλο. Τίποτε  άλλο... Κι  ο  ήλιος ο  ίδιος κι ο αέρας ο ίδιος. Μόνο η συννεφιά  αλλιώτικη κι έτοιμος  να κλάψει ο  ουρανός. 

Κι ο Θεός μας σκεπτικός και σιωπηλός! Κι εμείς να περιμένουμε ν' απαντήσει, να μιλήσει... Μα Εκείνος ξέρει... Είναι το Αφεντικό και στο Παρίσι και στον Κόσμο.

Ποτέ δεν είχα δει το Παρίσι τόσο ταραγμένο, τόσο θλιμμένο, τόσο σιωπηλό... 

24 Mαρτίου του 2020. Θωρώ το Παρίσι κ' είναι τούτες οι μέρες άνευ φωτός...




Δεν υπάρχουν σχόλια: