e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Δευτέρα του Πάσχα 2020 στη Φανερωμένη Μπανάτου εν Ζακύνθω [photos]


Πρωί Δευτέρας της Διακαινησίμου, 20ής Απριλίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, όπου -πάντα κεκλεισμένων των θυρών, λόγω Κορονοϊού- έλαβε χώραν Ευχαριστιακή Σύναξη επί τη Αναστάσει και προς τιμήν της Θεομήτορος. 
     Σημειωτέον ότι μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα γινόταν αναστάσιμη λιτάνευση της χρυσοξυλόγλυπτης Καθέδρας με το περίπυστο Εικόνισμα της Παναγίας της Πεφανερωμένης ανά τις οδούς της Ενορίας, κάτι που έχει πάψει στα νεότερα χρόνια. 
     Αξίζει να υπομνησθεί ότι, εξαιτίας της απαγορεύσεως παρουσίας πιστών, η εν λόγω θεία Λειτουργία μεταδόθηκε διαδικτυακά, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την δουν ΕΔΩ!

[Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια:]


































Δεν υπάρχουν σχόλια: