e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ο Ακάθιστος Ύμνος 2020 ως "ατομική προσευχή" στη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου [video - photos]


Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου σήμερα, 3 Απριλίου 2020, με την απειλή του θανατηφόρου νέου Κορονοϊού επικρεμάμενη και τις εκκλησιές κλειστές για τους πιστούς. 
     Στο πλαίσιο αυτό, στην Ενορία μας εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, στον Ναό της Φανερωμένης μας, αφενός μεν ο νεωκόρος μας κ. Ιωάννης Κοντονής στόλισε όμορφα το περίπυστο Εικόνισμα της Θεομήτορος και κάποια στιγμή, στην διάρκεια της ημέρας, κεκλεισμένων των θυρών, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, ως "ατομική προσευχή" (κατά την πρόβλεψη του νομοθέτη), απέδωσε εμμελώς ενώπιόν Της τους Χαιρετισμούς, τους οποίους δεν άκουσαν φέτος οι πιστοί μας λόγω της ανωτέρας βίας. 
     Είχαν όμως την ευκαιρία, από τις 6.30 έως τις 8 το εσπέρας, να έλθουν στον Ναό και ως "ατομική προσευχή" και αυτοί, να ανάψουν το κεράκι τους, να κλίνουν προσκυνηματικό γόνυ μπροστά στην Κυρά την Παρθένα, φέρνοντάς της μάλιστα και ωραία άνθη απ' τις αυλές τους. Περί τους δέκα προσκυνητές έφθασαν στον Ναό μας, εφόσον ήταν ανοικτός. 
     Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Ακάθιστος Ύμνος 2021 να ακουσθεί με γεμάτες εκκλησιές, δόξη και τιμή!!! Γένοιτο!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:







Δεν υπάρχουν σχόλια: