e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Με άκρα κατάνυξη η Ενάτη Ώρα και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στην Παναγούλα Μπανάτου [photos]




Μόνοι προς Μόνον σήμερα, πρωί Μεγάλης Παρασκευής, 17ης Απριλίου 2020, στον κλειστό -λόγω Κορονοϊού- Ναό της Παναγούλας στο Μπανάτο Ζακύνθου. Τα Δρώμενα της αγίας ημέρας έγιναν κανονικά, απόντων των Ενοριτών. 

Ο μέγας Αθώος Νεκρός, από το ύψος της μεγαλωσύνης της σταυρικής Θυσίας Του έστελνε σε όλους τη Χάρη Του, δεδομένου ότι οι Απουσιάζοντες ήταν απαξάπαντες Παρόντες νοερά. Οι δυνάμενοι μάλιστα παρακολούθησαν την Ενάτη Ώρα και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως μέσω απευθείας τηλε-μεταδόσεως από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube

Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, μετά την Αποκαθήλωση κι ενώπιον του ιερού Επιταφίου ευχήθηκε ο Κύριος Ιησούς, η πηγή του Καλού, να αποδιώκει κάθε κακό από την ζωή μας, καθώς θα οδεύουμε και θα γευόμαστε τα δώρα της Αναστάσεως.

Έψαλαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Δημήτριος Παπαδάτος, τη νεωκορική ευθύνη είχε ο κ. Ιωάννης Κοντονής, ενώ στα οπτικοακουστικά ήταν ο κ. Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας.















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: