e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Κυριακή του Τυφλού 2020 στη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου [photos]


Πρωί Κυριακής, 24ης Μαΐου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την μη εξάπλωση του φονικού Κορονοϊού, που ταλαιπωρεί φέτος την ανθρωπότητα. Ο περιορισμένος αριθμός των 30 ατόμων παρέμεινε -κατά τα προβλεπόμενα- εντός του Ναού, ενώ μια παρέα πέντε ατόμων εκκλησιάστηκε έξω. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς τους πιστούς, αναφέρθηκε δι' ολίγων στην αναγκαιότητα να νικηθεί, όχι μόνον ο κάθε λογής Ιός, έξωθεν και έσωθεν της ψυχής, αλλά και η πάσης φύσεως και επικινδυνότητος Τυφλότητα, η οποία κατορθώνει -αλίμονο- να μας απομακρύνει από τον κατεξοχήν στόχο κάθε Χριστιανού: τη θέα των Αθεάτων και την όραση των μη Ορωμένων!
     Προ της Απολύσεως αναπέμφθηκε Δέηση ενώπιον του σεπτού και περίπυστου Εικονίσματος της Φανερωμένης υπέρ φανερώσεως επιτέλους φωτεινής διεξόδου από την πλεκτάνη του Κορονοϊού και υπέρ αναπαύσεως των εξ αυτού τελειωθέντων.
     Στο ψαλτήρι ήταν ο εκ των Ιεροψαλτών της Ενορίας κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.
[Για τις φωτογραφίες που ακολουθούν κοπίασε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





































Δεν υπάρχουν σχόλια: