e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ομιλία π. Παν. Καποδίστρια περί Ποιήσεως, μέσω Zoom, στο Λονδίνο


Είχα την τιμή να προσκληθώ ως ομιλητής στο Φόρουμ Διαλόγου, που διοργανώνουν κάθε Κυριακή οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής Harrow ΒΔ Λονδίνου, υπό την άξια πρωτοστασία του π. Αναστασίου Σαλαπάτα

Η ομιλία μου, εν είδει διαλέξεως, θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Zoom, αύριο, Κυριακή 5 Ιουλίου τρέχοντος έτους στις 3 μετά το μεσημέρι (ώρα Αγγλίας), που σημαίνει 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Το θέμα που -συν Θεώ- θα αναπτύξω τιτλοφορείται "Η Ποίηση ως Ημέρα της Λαμπρής" και πραγματεύεται το ζήτημα αν και κατά πόσον δύναται η τέχνη του λόγου και δη η Ποίηση μπορεί να εκφράσει αλήθειες της Εκκλησίας, παραδοχές της Ορθόδοξης Πνευματικότητας και προοπτικές Αιωνιότητας. 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ μέρους των διοργανωτών, όσοι επιθυμούν μα συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικτυακή συνάντηση φίλων, χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή Zoom στον υπολογιστή τους και να ζητήσουν τους κωδικούς, εμ τους οποίους θα μπορέσουν να συνδεθούν με το Φόρουμ. Για να δοθούν οι κωδικοί, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στις ακόλουθες  διευθύνσεις: PanteleimonGR@aol.com και pakapodistrias@gmail.com .

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύνολες οι εργασίες του Φόρουμ τελούν υπό την αιγίδα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

π. Παν. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: