e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Θερινός κινηματογράφος στο πλάτωμα της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Όπως έγινε και το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου (2019), έτσι κι εφέτος, πριν λίγες ημέρες και υπό την Πανσέληνο του Αυγούστου 2020, νέοι της Ενορίας μας, κάποιοι εκ των οποίων διετέλεσαν μέλη της παλαιάς "Νεανικής Συντροφιάς Βανάτου", παιδιά του Μπανάτου που σύχναζαν προ ετών στο Ιερό Βήμα, σήμερα μάλιστα διαπρέπουν ο καθείς εφ' ώ ετάχθη, επέστρεψαν στη γνώριμη αυλή του Ναού της Φανερωμένης κι έστησαν θερινό σινεμά, με προβολή μιας παιδικής (για μεγάλους) ταινίας. Με ιδιαίτερη προσοχή πάντως στις αποστάσεις μεταξύ τους, λόγω των κινδύνων εκ του Κορονοϊού. 

Αξίζει να υπομνησθεί ότι πριν ακόμη την είσοδο της τηλεόρασης στη ζωή μας, το πλάτωμα και ο τοίχος της Φανερωμένης μας ήταν ο τρόπος και ο τόπος εβδομαδιαίας προβολής ταινιών, τόσο κοσμικού κινηματογράφου (από τον πασίγνωστο "Μπόρτολο"), όσο και εκκλησιαστικού (από πλευράς της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, της εποχής Μητροπολίτου Αποστόλου, επί Επταετίας). Θυμόμαστε και νοσταλγούμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: