e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πρώην Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας χαιρετίζει τον διάδοχό του


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»

Προς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και τους πιστούς
της Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης.

Αγαπητοί μου,

Μετά από τόσες φήμες, τόση περιέργεια, επιτέλους γνωρίζουμε το όνομα εκείνου, τον οποίο ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, διάλεξε ως αντικαταστάτη μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Άγιο Πατέρα με τον οποίο, όλοι εμείς είμαστε σε κοινωνία, για το νέο εκλεγμένο Επίσκοπο μας. Ταυτόχρονα θέλω να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό στον γεννηθέντα το 1973 Π. Γεώργιο Αλτουβά, ιερέα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με μεγάλο ποιμαντικό ζήλο και πείρα και να τον διαβεβαιώσω πως όλοι, κλήρος και λαός θα τον δεχθούμε με αγάπη και θα είναι δεδομένη η συνεργασία μας και η εγγύτητά μας προς αυτόν.

Επειδή, όμως, κάθε αλλαγή φέρνει και μερικές αναστατώσεις, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονική μας πορεία, επιθυμώ να σας παρακαλέσω όλους, να συνοδέψουμε αυτήν την αλλαγή με τις προσευχές μας, με την καλή μας θέληση, με την αλληλεγγύη μας. Η αγάπη για την Εκκλησία φανερώνεται και εκδηλώνεται κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ Επιστολή προς τους Κορινθίους (12, 4-12), αναφέρεται στην Εκκλησία στην οποία υπάρχουν: «ποικιλία χαρισμάτων, αλλά το ίδιο Πνεύμα. Και ποικιλία διακονιών υπάρχει, αλλά ο ίδιος ο Κύριος» (12, 4-5). Είμαι βέβαιος πως ο νέος εκλεγμένος Επίσκοπος μας, θα εμπλουτίσει τις δύο εκκλησιαστικές μας επαρχίες με τα χαρίσματα που του έχει παραχωρήσει ο Κύριος για το καλό της Εκκλησίας και ταυτόχρονα, σε κοινωνία με όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα, θα είναι σημείο και αναφορά ενότητας. Το νεαρό της ηλικίας του θα αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα που, σε συνεργασία με όλους και κυρίως με τους ιερείς, θα αποτελέσει κάτι το καινούργιο και το ωραίο για τις δύο τοπικές μας Εκκλησίες.

Τελειώνω αυτόν το χαιρετισμό με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους χριστιανούς της Θεσσαλονίκης: «Σας παρακαλούμε, αδελφοί, να εκτιμάτε όσους κοπιάζουν ανάμεσά σας και όσους στο όνομα του Κυρίου είναι προϊστάμενοί σας και σας νουθετούν: για το έργο που έχουν να τους περιβάλλετε με πολλή τιμή και αγάπη. Να έχετε ειρήνη μεταξύ σας» (Α΄ Θεσ. 5, 12-13).

† Ιωάννης Σπιτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: