e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η εορτή της Αγίας Σκέπης 2020 στη Μονή Αγίου Γεωργίου Κιέβου [photos]


Η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου (με το ιουλιανό ημερολόγιο) τιμήθηκε σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2020, μαζί με την ημέρα Κοζάκων υπερασπιστών της Ουκρανίας, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης Μονής του Κιέβου-Βυδούμπι, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου και Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, συνεπικουρούντων Κληρικών της Μονής.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας αναπέμφθηκε Ευχή για την λήξη της Πανδημίας και Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων Ουκρανών υπέρ υπερασπίσεως της πατρίδος.

Στο κήρυγμά του ο Μακ. κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στην ιστορία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Παναγίας κι ευχήθηκε σε όλους υγεία εν ειρήνη για το έθνος.


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: