e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρωτομνημόνευσε σήμερα τον "Επιφάνιο Κιέβου" της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Ρεπορτάζ: π. Παν. Καποδίστριας

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, προεξάρχοντας σήμερα (24.10.2020), κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε πριν από λίγο, για πρώτη φορά, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, αναγνωρίζοντας έτσι de facto τη νέα αυτή Εκκλησία. Έτσι η Εκκλησία της Κύπρου διά του προκαθημένου της, έγινε η τρίτη Εκκλησία που την αναγνώρισε, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Πρόκειται για μιαν αξιοσημείωτη και ιστορική εξέλιξη, η οποία έχει βαρύνουσα σημασία και -όπως είναι φυσικό- θα συζητηθεί πολύ, αναζωπυρώνοντας το θέμα της εν Ουκρανία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, που φαινόνταν να "υπνώττει", εξαιτίας της σφοδρής λαίλαπος του Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: