e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ευχαριστιακή Σύναξη Ταξιαρχών 2020 εν Βανάτω Ζακύνθου δίχως πιστούς λόγω Covid-19 [photos]

Πρωί Κυριακής Ζ΄ Λουκά, 8η Νοεμβρίου 2020, εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων, στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου, εν Βανάτω της  Ζακύνθου, έγινε η Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη τιμώντας τον αγγελικό κόσμο, με Αρτοκλασία. Λειτούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας κι έψαλε ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. 
     Όλα πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις παρουσίας πιστών, διά τον φόβον μεταδόσεως του φονικού Κορονοϊού. Η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μες από το YouTube, ως μια κάποια παρηγορία των απουσιαζόντων, αλλά επιθυμούντων να συμμετάσχουν έστω και αυτό τον τρόπο. Μνημονεύτηκαν, εξάλλου, οι Κτήτορες κι Ευεργέτες του ιερού Παρεκκλησίου Μιχαήλ και Παναγιώτης Στραβοπόδης.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: