e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Εορτή Αγίας Αικατερίνης, των θυρών κεκλεισμένων, στο Ψήλωμα Ζακύνθου [video]

[Προσεισμική φωτογραφία της Αγίας Αικατερίνης στο Ψήλωμα Ζακύνθου]

Έστω και των θυρών κεκλεισμένων, εξαιτίας του περιρρέοντος φόβου εκ του φονευτή Κορονοϊού, τιμήθηκε σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο στην αρχή του Ψηλώματος Ζακύνθου. Το παρεκκλήσιο ανήκει στην Ενορία της Μητροπόλεως Ζακύνθου και συνεπώς σήμερα λειτούργησε ο οικείος Εφημέριος, Μ. Οικονόμος Διονύσιος Τσουκαλάς. 


Σημειωτέον ότι το παρεκκλήσιο αφανίσθηκε από προσώπου γης κατά τη σεισμοπυρκαγιά του 1953 και ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων στη δεκαετία του '90, κόποις και μόχθοις ευσεβούς γειτόνισσας, ονόματι Βασιλική Βασάλου. Η μακαριστή κτήτωρ ανέθεσε τότε την αγιογράφηση όλου του Ναού στον έγκριτο αγιογράφο και ζωγράφο κ. Ιωάννη Τσολάκο.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: