e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Λαμπρή Σύναξη της Θεοτόκου 2020 στον Ναό Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, χωρίς πιστούς

Πρωί 26ης Δεκεμβρίου 2020, 2η ημέρα της Θείας Γέννας, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου. Η θεία Λειτουργία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζουν οι κρατικές διατάξεις, εξαιτίας του Κορονοϊού. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς και ιεροκηρυκτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικός, ενώ παραστάθηκε στο ψαλτήρι και ο π. Ιωάννης Ρένεσης. 
     Στην ομιλία του ο κ. Ζούλας αναφέρθηκε συνοπτικά στην καθοριστική συμβολή της Θεομήτορος στην Σάρκωση του Λόγου, διά της οποίας η σωτηρία της ανθρωπότητας έγινε δυνατή. Εντέλει ευχήθηκε με θερμά λόγια στον άγοντα τα ονομαστήριά του π. Παναγιώτη, σύμφωνα με την ιδιότυπη ζακυνθινή συνήθεια. 
     Πριν από την απόλυση αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της Εικόνας των Χριστουγέννων υπέρ απαλλαγής της οικουμένης από την πανδημία του Λοιμού.
     Σημειωτέον ότι η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι μας στο YouTube. Οι επιθυμούντες μπορούν να την δουν ή να την ξαναδούν, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: