e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Έτοιμοι για τη Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς 2021 στη Φανερωμένη Βανάτου με συμμετοχή πιστών


Απόψε, τελευταίο απόγευμα του 2020, εσπερίσαμε μοναχικά, των θυρών κεκλεισμένων, στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ, στην Ενορία Βανάτου εν Ζακύνθω, εν όψει της αυριανής Πρωτοχρονιάς 2021, ημέρα κατά την οποία τιμάμε την Περιτομή του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Αύριο, λοιπόν, στον Ναό της Φανερωμένης θα γίνει η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας μας, με ανοικτές θύρες για τους πιστούς, όπως προβλέπει η σχετική κυβερνητική διάταξη για την μη περαιτέρω διάδοση του Κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορέσουν να εκκλησιασθούν μόνο 12 πιστοί, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να συμπεριλαμβάνονται ο Ιερέας, οι Ιεροψάλτες, οι Επίτροποι και οι βοηθοί στο Ιερό Βήμα. 

Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσει στις 8.30 το πρωί και ακολούθως θα γίνει η Δοξολογία για την είσοδό στο Νέο Έτος.

Όσοι δεν δυνηθούν να συμμετάσχουν με τη φυσική παρουσία τους στον Ναό μας, να γνωρίζουν ότι θα γίνει live μετάδοση μέσω του καναλιού τη Ενορίας μας στο YouTube. Η σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση θα είναι διαθέσιμη αύριο το πρωί, είτε στο Νυχθημερόν, είτε στο facebook.

Με το καλό η νέα Χρονιά. Μακάρι στη διάρκειά του να λείψει κάθε πόνος και ταλαιπωρία για όλη την ανθρωπότητα!!!
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: