e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Μοναχικά τιμά η Ζάκυνθος τη Γιάτρισσα Αγία Βαρβάρα


Μοναχικά τιμάται η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στη Ζάκυνθο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε καμπή ευαίσθητη ως προς την διάδοση της φονικής αρρώστιας. 
     Οι Εφημέριοι μαζί με τα Εκκλησιαστικά Συμβούλιά τους κάνουν ό,τι μπορούν για στολίσουν τις εαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας περίπυστες Εικόνες τους, τους Ναούς τους, αλλά γνωρίζουν ότι ελαχιστότατοι μπορούν να εισέλθουν ως συμμέτοχοι της Ευχαριστιακής Συνάξεως. 
     Στην Αγία οι Ζακύνθιοι χρεωστούν τη σωτηρία του νησιού τους από τη Βλογιά το 1628. Γι' αυτό και σε πολλές Ενορίες κρατούν απόλυτη νηστεία και από το λάδι. Λένε: "Για την Αγία που έδιωξε το μεγάλο Θανατικό!!!"
     Στην εποχή του νέου Θανατικού, εμείς, όντας χρεώστες Θείας Χάριτος, πώς φερόμαστε στους Αγίους; Ποια η εν γένει στάση μας έναντι του Θείου;;; Ο καθείς ας απαντήσει στον ευατό του!

Οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες προέρχονται από την Ενορία του Αγκερυκού Ζακύνθου, όπου μοναχικά τιμάται η Γιάτρισσα Αγία στον εκεί Ναό Της!
π. Π. Κ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: