e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Κεκλεισμένων των θυρών η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια


Με  διαφορετικό τρόπο εόρτασε φέτος, λιτά λόγω των υγειονομικών διατάξεων και  των θυρών κεκλεισμένων ο φερώνυμος ιερός ναός την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού του Προστάτου και εφόρου της πόλεως της Ερετρίας και  των απανταχού της γης ναυτιλλομένων.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, τον οποίον ετέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου με τους ιεροψάλτες, δίχως την συμμετοχή άλλων φυσικών προσώπων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του εφημέριου του ιερού ναού και των ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε απο τον εφημέριο του ιερού ναού  η ευχή για τη λοιμική νόσο του κορωνοϊού υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: