e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Νέα δήλωση Αναστασίου για Αγ. Σοφία: "Ιδιώνυμη προσβολή κατά του Χριστιανισμού και κατά του Ισλάμ"


Νέα δήλωση (18 Ιουλίου 20, Εφημερίδα Τα Νέα)

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Ιδιώνυμη προσβολή κατά του Χριστιανισμού και κατά του Ισλάμ

Η ανένδοτη απόφαση της Τουρκίας περί Αγίας Σοφίας δεν είναι μόνον ένα είδος πολιτιστικού «τζιχάντ» (ιερού πολέμου), σήμερα μάλιστα που κάθε είδος τζιχαντιστών διεθνώς καταδικάζεται, αλλά αποτελεί ιδιώνυμη προσβολή τόσο κατά του Χριστιανισμού όσο και κατά του Ισλάμ.

Έκαναν τζαμί την υπέροχη εκκλησιά της αδιαίρετης Χριστιανοσύνης και επιχειρούν να αποκρύψουν το πανέμορφο πρόσωπό της και να αχρηστεύσουν τις θαυμάσιες εικόνες της, τα εκφραστικά της μάτια. Επιπλέον εγκαινιάζουν κι έναν αλλόκοτο για το κλασικό Ισλάμ τύπο τζαμιού, με σκεπασμένες τις χριστιανικές εικόνες, οι οποίες μέσα στην «εύγλωττη σιωπή»τους δεν παύουν να μαρτυρούν τη χριστιανική αλήθεια. Δεν γνωρίζω να υπάρχει παρόμοιος Ισλαμικός χώρος προσευχής στον κόσμο.Το πείσμα των τουρκικών αρχών υπογραμμίζει αυτό που τονίζουμε στις τελευταίες δεκαετίες: Η βία εν ονόματι της θρησκείας βιάζει την ιερότητα της ίδιας της θρησκείας. Και κανένας, όσο δυνατός και μεγάλος φαντάζεται πως είναι, δεν δικαιούται να περιφρονεί την πανανθρώπινη αυτή αλήθεια.

Φωτοθήκη από την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου (18.7.2020)


Ιστορικές φωτοστιγμές σήμερα το μεσημέρι, 1η Ιουλίου 2020, στην ΄Ιμβρο. Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος από τον ίδιο τον Οικουμενικό πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον Ίμβριο. Άξιος!!!

Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος: "Η Αγία Σοφία είναι ιδέα"


Η Αγία Σοφία είναι μια ιδέα, δήλωσε σήμερα στο MEGA ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, αμέσως μετά την ενθρόνισή του σήμερα Σάββατο, στον μητροπολιτικό ναό Παναγία της Ίμβρου.

Τουρκία προς… Πάπα: Ελάτε να επισκεφτείτε την Αγία Σοφία ως τζαμί


Απτόητη συνεχίζει η τουρκική ηγεσία τον σχεδιασμό της για τις 24 Ιουλίου και την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, χαρακτηρισμένη πλέον από τον Ταγίπ Ερντογάν ως τζαμί. Η τουρκική πλευρά δε δίστασε προκλητικά να απευθύνει πρόσκληση ακόμη και στον Πάπα, χαρακτηρίζοντας την Αγία Σοφία ως χώρο λατρείας του Θεού.

Στέγη ηλικιωμένων στην Ίμβρο προανάγγειλε δαπάναις του ο Οικουμενικός Πατριάρχης [video]

Απόψε, Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, Εσπερινός στους Αγίους Θεόδωρους Ίμβρου όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -μετά την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού του- ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία και την δαπάνη προσωπικά για ανέγερση στέγης ηλικιωμένων στην Ίμβρο. 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ:

«Υμείς εστέ το φως του κόσμου»

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
της Κυριακής Αγίων Πατέρων Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου 
19 Ιουλίου 2020
(Ματθ. ε΄ 14-19)

Γράφει ο π. Αναστάσιος Στεριώτης


Φωτεινούς φάρους αποτελούν οι Απόστολοι, οι Πατέρες, οι Μάρτυρες και οι Όσιοι της Εκκλησίας μας, ανά τους αιώνες. Είναι φως, που δεν μένει άσημο και κρυμμένο κάτω από ένα κάλυμμα, όπως το σπιτικό λυχνάρι, αλλά φέγγει παντού λαμπερό και ζωογόνο. 

Γαλλία: Στις φλόγες ο καθεδρικός ναός στη Νάντη


Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πόλη Νάντη, καθώς ξέσπασε φωτιά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Αγίου Παύλου.

Αγία Σοφία: Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή - «Πόντιος Πιλάτος» η Ρωσία


Πυρετωδώς προετοιμάζονται στην Τουρκία για τις 24 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη [live]

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, μεσημέρι, η Ίμβρος η πολύπαθη ευφραίνεται επί τη ευλογητή Ενθρονίσει του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, η οποία συμβαίνει ΤΩΡΑ στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ίμβρου, επί παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: