e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Φωτοθήκη Φώτων από την Τρίγλια της Βιθυνίας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (19.1.2021)

Φωτογραφίες από την Θ. Λειτουργία των Αγίων Θεοφανείων, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, που τελέστηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στον παλαιό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίγλιας, τον οποίο ανακαίνισε ο τοπικός Δήμος και τον χρησιμοποιεί σαν πολιτιστικό κέντρο.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί εν πομπή και με τη συνοδεία μονίμων κατοίκων της περιοχής και της φιλαρμονικής του τοπικού Δήμου των Μουδανιών μετέβησαν στην προκυμαία της Τρίγλιας, όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
_________
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: