e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Φώτων εορτή 2021 στην όμορφη νήσο Πρίγκηπο


Εν μέσω πλήθους πιστών εορτάσθη στην Πρίγκηπο η Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, καθ’ ήν ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, μετά την υπ’αυτού τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν και την Ι. Ακολουθίαν του Μ. Αγιασμού, μετέβη εν πομπή μετά του Ιερατείου και των πιστών εις την προβλήταν του Δημαρχείου της νήσου και ηγίασε τα ύδατα της ιστορικής Προποντίδος δια της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, δεχθείς τας θερμάς ευχάς, επί τη εορτή, του παρισταμένου Δημάρχου των νήσων κ.Erdem Gül. 

Τον Τίμιον Σταυρόν ησπάσθησαν από τας χείρας του το πρώτον ανασύραντος Αυτόν κ. Εμμανουήλ Μηνάογλου, δέκα ευλαβείς νέοι, δεχθέντες εν συνεχεία την ευλογίαν και τα συγχαρητήρια του ιερουργήσαντος Ποιμενάρχου. 

Πρίγκηπος, 6 Ιανουαρίου 2021
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: