e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Οι πανηγυρισμοί της εκκλησίας μπορεί να της γυρίσουν μπούμερανγκ

Για την εποχή καχυποψίας στις σχέσεις κυβέρνησης εκκλησίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας.

«Από τη στιγμή που οι ναοί άνοιξαν μπορούμε να πούμε ότι η Εκκλησία είχε μια νίκη η οποία πρέπει να προβληματίσει και τις δύο πλευρές. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια των πολιτών» ανέφερε ο κ. Μαντέλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να μην δούμε ιερείς να πετάνε το σταυρό στο νερό συνοδεία των ΜΑΤ. «Από την στιγμή που δεν εξελίχθηκε έτσι η ιστορία το Μαξίμου κατέβασε τον πήχη. Είπε τουλάχιστον να μην έχουμε δράματα και θεώρησε ότι είναι μιας μορφής καλή διαχείριση του προβλήματος να μην δημιουργηθούν προβλήματα μέσα στους ναούς» συμπλήρωσε.

Η καχυποψία επιστρέφει τόσο πάνω από το Μαξίμου, όσο και πάνω από την Εκκλησία σύμφωνα με τον κ. Μαντέλας. Ωστόσο η εκκλησία συμπεριφέρεται σαν νικήτρια και δεν συνάγει αυτό με το γεγονός ότι θα προσπάθησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά.

«Να πανηγυρίσεις για αυτό το γεγονός όταν μετά από 15 μέρες μπορεί τα κρούσματα να εκτοξευτούν μπορεί να λειτουργήσει και μπούμερανγκ» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: