e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Στην πόλη Uzhhorod της Υπερκαρπαθίας η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας λειτουργούσα [video-photos]


13 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το ιουλιανό ημερολόγιο, στην πόλη Ούζχοροντ της Ουκρανίας. Η πόλη αυτή (ουκρανικά: Ужгород) βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Η πόλη είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Υπερκαρπαθίας κι έχει πληθυσμό 116.349 κατοίκους.

Εκεί σήμερα έγινε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την ευλογία και συμμετοχή του οικείου Επισκόπου Ουζχορόντ και Υπερκαρπαθίας κ. Βαρσανουφίου, στον νεόκτιστο Ναό της Επισκοπής, τιμώμενον επ' ονόματι του αγίου ιερέως Αμφιλοχίου του Pochaiv (1894-1.1.1971), προεξάρχοντος δε του Μητροπολίτου Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλεξάνδρου (Drabinko).

Κατά την διάρκεια της εν λόγω Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Σεβ. κ. Αλέξανδρος προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και για τους υπερασπιστές μας της Πατρίδας, οι οποίοι υπερασπίζονται τα σύνορα της Ουκρανίας στο Donbass.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: