e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Παρασκευή των Ψυχών, 5.3.2021, στην Παναγούλα Μπανάτου εν καιρώ Πανδημίας

Απόγευμα της Παρασκευής των Ψυχών, 5ης Μαρτίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας από τις 4 έως τις 6 μ.μ. Κατ' αυτό το δίωρο προσήλθαν πάμπολλοι Ενορίτες (περισσότεροι από εξήντα), φέρνοντας τα ψυχοχάρτια, τα πρόσφορα και τα καθιερωμένα κόλλυβα υπέρ αναπαύσεως των Κεκοιμημένων τους, σε ολιγομελείς ομάδες προσερχομένων, με σκοπό τον μη συνωστισμό και την αποφυγή της ενδεχόμενης μετάδοσης του Κορονοϊού. 

Μόλις ολοκληρωνόταν το κάθε Τρισάγιο, οι Ενορίτες αυτοί αποχωρούσαν μαζί με τα Κόλλυβά τους και εισέρχονταν στο Ναό οι επόμενοι 5 έως 9 Ενορίτες και ούτω καθεξής. Κατ' αυτό τον τρόπο πραγματοποιήθηκαν οκτώ Τρισάγια ισάριθμων ομάδων. 

Θεωρούμε ότι έτσι και η παραδοσιακή Μνημόνευση Ψυχών του Ψυχοπαράσκευου τηρήθηκε, αλλά και η ασφάλεια εαυτών και αλλήλων επιτεύχθηκε. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, από χρονιά να είναι όλα καλύτερα, επιστρέφοντας έτσι στα γνώριμα της εκκλησιαστικής παράδοσής μας!


























Δεν υπάρχουν σχόλια: