e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για περιστατικό βίαιης επιθέσεως σε βάρος ενορίτισσας στη Μελβούρνη

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενημερωθείς για το θλιβερό συμβάν της βάναυσης επιθέσεως σε βάρος μιας αφοσιωμένης ενορίτισσας του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης South Yarra, στη Μελβούρνη, επικοινώνησε άμεσα για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της και ζήτησε να διαβιβαστούν προς την οικογένειά της οι προσωπικές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση, καθώς και η πατρική συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Για το εν λόγω περιστατικό, ο Σεβ. κ. Μακάριος δήλωσε: 

"Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου, όπως και την έντονη αποδοκιμασία μου, για αυτή τη βίαιη ενέργεια με θύμα ένα αγαπητό σε όλους μέλος της Εκκλησίας μας, με μακρά και θυσιαστική προσφορά στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μελβούρνη.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας θα βρίσκεται σθεναρά στο πλευρό της νοσηλευόμενης ενορίτισσάς μας, για ό,τι απαιτηθεί σε αυτήν την πορεία ανάρρωσής της.

Προτρέπω τον κλήρο και τον λαό να προσευχηθούν θερμά στον Θεό για την αποκατάσταση της υγεία της, καθώς και για την ειρήνευση των ψυχών όλων των ανθρώπων και την απαλλαγή τους από κακούς λογισμούς οι οποίοι οδηγούν στην άσκηση βίας. Είθε οι υπαίτιοι της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας να αναλογιστούν την ασέβεια που διέπραξαν και την αδικία που προκάλεσαν, και να μετανοήσουν ειλικρινώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: