e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Με νέο ΦΕΚ ανοίγουν για τους πιστούς από αύριο, 11.4.2021, όλοι οι Ναοί της Ελλάδας έως 19.4.2021

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που θα έχει ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι ημέρες που θα μπορούν οι πιστοί να εκκλησιαστούν.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή Δ΄ των Νηστειών 11η Απριλίου, την Τετάρτη 14η Απριλίου, την Παρασκευή 16η Απριλίου (ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου), το Σάββατο της Ακαθίστου 17η και την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 18η Απριλίου, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα, ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής κατά την τέλεση Λειτουργιών. 

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, και όχι στο πολύ αυξημένου κινδύνου, οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν για όλες τις Ακολουθίες με τους περιορισμούς του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτερο όριο τα 20 άτομα ταυτόχρονης παρουσίας εντός του Ναού. Για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι Λειτουργίες θα τελούνται αποκλειστικά από τους θρησκευτικούς λειτουργούς, με εξαίρεση τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω.






Δεν υπάρχουν σχόλια: