e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ: Αναδρομή στην Έκθεση Φωτογραφίας ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΓΓΙΝΑ (+) στην Πόλη (2016)

Αγαπητοί φίλοι του "Νυχθημερόν",

το πολυπεριοδικό μας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Νοεμβρίου 2016, για την Θρονική Εορτή εκείνης της χρονιάς και κάλυψε εκ του πλησίον την διοργανούμενη κατ' εκείνο το εόρτιο βράδυ -στο Σισμανόγλειο Μέγαρο- εκδήλωση για τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Νικολάου Α. Μαγγίνα, με θέμα: "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Είκοσι πέντε χρόνια διακονίας 1991-2016".

Τη σχετική εκείνη δημοσίευσή μας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ανασύρουμε και προτείνουμε σήμερα εις μνήμην του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΓΓΙΝΑ, ο οποίος τόσο απρόσμενα μετοίκησε στην Αιωνιότητα, εξαιτίας του φονευτή του καιρού μας Κορωνοϊού.

Είναι σίγουρο ότι θα μείνει αλησμόνητος!

π. Π.Ν.Κ.

Δ Ε Ι Τ Ε   Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Ω Σ:

Έκθεση Φωτογραφίας του Νικολάου Α. Μαγγίνα: 

"Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Είκοσι πέντε χρόνια διακονίας 1991-2016"






Φωτογράφισε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Πραγματοποιήθηκαν απόψε (29.11.2016) στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινουπόλεως τα Εγκαίνια μιας πολυσήμαντης έκθεσης φωτογραφίας. Αυτής του Πατριαρχικού Φωτογράφου Νικολάου Α. Μαγγίνα, η οποία αφορά στην 25ετή πατριαρχία του σημερινού Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων. Ο αγαπητός μας κ. Μαγγίνας, συνοδεύοντας τον Πρωθιεράρχη της Ορθοδοξίας εντός και εκτός Φαναρίου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου, είχε την μοναδική ευκαιρία να αποτυπώνει βήμα προς βήμα, χρόνο με τον χρόνο, το ευλογητό άνοιγμα Βαρθολομαίου στα έθνη, ένα άνοιγμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο (για τη χρεία "παγκοσμιοποίησης της αγάπης" έχει μιλήσει ο ίδιος), άνοιγμα διαλόγου, συναλληλίας, σεβασμού της ανθρωπότητας του ανθρώπου και της Κτίσης του Θεού. 

Η ευκαιρία για την έκθεση δόθηκε φέτος, με την συμπλήρωση 25 χρόνων της πατριαρχίας Βαρθολομαίου, ενός τετάρτου του αιώνος! Ο ίδιος ο τιμώμενος Πατριάρχης παραβρέθηκε συγκινημένος στην κατάμεστη από επισήμους προσκεκλημένους ιστορική αίθουσα του Σισμανογλείου. Παρόντες Αρχιερείς και λοιποί Κληρικοί Φαναριώτες και εκ περάτων, οι εκπρόσωποι του Βατικανού στη Θρονική Εορτή του Φαναρίου, ο Υφυπουργός εξ Ελλάδος Γιάννης Αμανατίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευάγγελος Σέκερης.

Ωραία και συγκινητική ομιλία έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, όπως και ο ίδιος ο φωτο-αποτυπωτής των πατριαρχικών μεγάλων στιγμών μιας 25ετίας. Τέλος ο Πατριάρχης του Γένους ανέβηκε στο βήμα και, αναφερόμενος στην πορεία του προς τη σύγχρονη κοινωνία, ευχαρίστησε τον Νικόλαο Μαγγίνα για την αφοσίωσή του στη Μεγάλη και Μητέρα Εκκλησία. Αμέσως μετά (και πριν την δεξίωση που ακολούθησε), ο Πατριάρχης περιηγήθηκε την έκθεση, αναθυμούμενος νοσταλγικά τις αξιονημόνευτες στιγμές του (κορυφαίες πάντως στιγμές της Ορθοδοξίας), που ήταν αναρτημένες στους τοίχους των αιθουσών.


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: