e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Η Ακολουθία και η Λιτάνευση του Επιταφίου 2021 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου


Εσπέρας Μεγάλης Παρασκευής, 30ής Απριλίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, η Ακολουθία του Επιταφίου και κατόπιν η λιτάνευσή Του κύκλω του Ναού, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις έναντι του Κορονοϊού. 
     Προς της Λιτής, ολόκληρος ο Ναός άδειασε από πιστούς. Όλοι παρατάχτηκαν στο προαύλιο, στα δε Προπύλαια -όπου ετέθη το ιερό Κουβούκλιο- έγιναν όλα τα υπόλοιπα της ιερής Ακολουθίας έως και της Απολύσεως. 
     Σημειωτέον ότι, κατά την ώρα του "σφραγίσαντες τον λίθον μετά της κουστωδίας", του Ευαγγελίου, εσφραγίσθη η κεντρική Πύλη του Ναού (όχι φέτος του ιερού Βήματος, κατά το ζακύνθιο έθος), αφού εισήλθε μόνον το κουβούκλιο του Επιταφίου.
     Όλοι δοξολόγησαν τον Κύριο της Δόξης, ότι φέτος τα λειτουργικά-λατρευτικά πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από την περυσινή χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: