e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αρχιερατικό Τρισάγιο στην Λυών για τον μακαριστό Ρεντίνης Σεραφείμ

Στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος σήμερα Κυριακή Ε' Νηστειών, συμπαραστατούμενος υπό του Πρεσβυτέρου π. Jean Baptiste Garrigou.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής ετέλεσε επίσης Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ (Καλογερόπουλου) με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά και ο οποίος εκοιμήθη πριν πέντε έτη (16.04.2016) και κηδεύτηκε σαν σήμερα. Ενταφιάστηκε δε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ υπήρξε δεινός ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων την εποχή του μακαριστού Μητροπολίτου Σεραφείμ (Στεφάνου) και εν συνεχεία Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: