e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ο π. Π. Καποδίστριας στην Επιστημονική Ημερίδα του Ιδρύματος Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών για το 1821


Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας έλαβε μέρος, χθες το εσπέρας (17.5.2021), ως εισηγητής στην Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα του Ιδρύματος Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών για το 1821, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.
     Η εισήγηση του π. Παναγιώτη είχε τίτλο: «"Όλοι κλαύστε. Αποθαμένος ο αρχηγός της Εκκλησιάς....". Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ και Ζάκυνθος». 
     Ο εκπρόσωπος του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, έκανε ειδική μνεία στην παρουσία του π. Παναγιώτη ανάμεσα στους διαπρεπείς ομιλητές-εισηγητές της Ημερίδας, αναφέροντας ότι τιμά τον Ιερό Κλήρο με τις μελέτες και τις δημοσιεύσεις του, όταν άλλοι κληρικοί ασχολούνται με τα των μασκών και των εμβολίων. Ανέφερε μάλιστα ότι και ο ίδιος πολλές φορές καταφεύγει στα δημοσιεύματα και τις μελέτες του π. Παναγιώτη για να βρει κάτι που αναζητά.
     Γενικώς πάντως, η εν λόγω Ημερίδα, με θεματική "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821: ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ" και με την προφανή ευκαιρία της εφετινής 200ετηρίδας 1821-2021, απέδωσε εύχυμους καρπούς και φώτισε ιδιαίτερες και δυσδιάκριτες πτυχές περί την Εθνεγερσία των Ελλήνων, ενώ σημαντικότατοι άνθρωποι του Πνεύματος και των Επιστημών έλαβαν μέρος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα (δείτε το ακολούθως, όπου και τα ονόματα όλων των συμμετασχόντων).
     Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ο καθοριστικός ρόλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ήτοι των ελλογιμωτάτων κ.κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Δέσποινας Μιχάλαγα, Γεωργίου Ματσοπούλου, Νικολάου Κουρκουμέλη, Στεφάνου Ταμβάκη και Ζωής Μαγγανά.


 

ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 

Πρόγραμμα της Διεθνούς Ημερίδας, με θέμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821: ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ», την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, 18:00-22:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: