e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Κυριακή του Θωμά 2021, ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
Ι. ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 
Την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου ε.έ., με τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Περιφέρειας Βοσπόρου, λειτούργησε στην κοινότητά μας ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος της Μ.τ.Χ.Ε, Δρ. Θεόδωρος Μεϊμάρης. 
Μετά τη Θ. Λειτουργία, εψάλη τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Θωμά Ταλιέρη, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητας Νεοχωρίου έως το 1964. 
Ακολούθως, στην κοινοτική αίθουσα ανταλλάχθηκαν εόρτιες ευχές. Ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Λάκης Βίγκας, καλωσόρισε τον Μ. Πρωτοσύγκελλο προσφέροντάς του άνθη και παράλληλα τον συνεχάρη για την πρόσφατη προαγωγή του στην τόσο κρίσιμη και νευραλγική θέση της Μ. Πρωτοσυγκελλίας. 
Ο Μ. Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε με τη σειρά του την κοινότητα για τη θερμή φιλοξενία υπογραμμίζοντας ότι ήταν η πρώτη του φορά που τέλεσε Θ. Λειτουργία εκτός του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού. 
Εμείς του ευχόμαστε καλή δύναμη στη διακονία του. 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: