e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Δευτέρα Αγίου Πνεύματος 2021 στον Άι Νικόλα Καρκαναίικων Μπανάτου


Πρωί Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 21ης Ιουνίου 2021, στον Ναό του Αγίου Νικολάου της Οικογένειας Ιωάννου Καποδίστρια (+), στην περιοχή Καρκαναίικα Μπανάτου. Ο Ναός είναι πνιγμένος στα ενήλικα κλήματα των σταφίδων, τα οποία οσονούπω θα ωριμάσουν τους καρπούς τους. Εκεί προσήλθαν περί τους τριάντα περιοίκους, τιμώντας εν Ευχαριστιακή Συνάξει την Αγία Τριάδα.
     Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε περί του Αγίου Πνεύματος, εκλαϊκεύοντας την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος. 
     Οι πλείστοι των εκκλησιασθέντων λειτουργήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Ναού, προσέχοντας όλοι έναντι του Κορονοϊού. Προ της απολύσεως έγινε Αρτοκλασία. Ακολούθως προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους! 
     Ο Εφημέριος ευχαρίστησε την ιδιοκτήτρια κ. Γεωργία χήρα Ιωάν. Καποδίστρια, τα τέκνα και τα εγγόνια της, ότι οργάνωσαν με αγάπη την τόσο ευφρόσυνη σημερινή εορτή!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: