e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εορτή Θείας Μεταμορφώσεως 2021 στη Φανερωμένη Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Παρασκευής, 6ης Αυγούστου 2021, εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον αμπελοκληματοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Ιωάννης Καραβάνης. Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην μεταμορφωτική ισχύ της συνάφειάς μας με τον Κύριο Ιησού, στο Φως που κατακλύζει την αγαπητική και καρδιακή σχέση μας μ'  Εκείνον και πώς η ύλη και αυτή μεταμορφώνεται εν Χριστώ, όπως π.χ. ο χυμός των σταφυλιών, ο οποίος -διά Πνεύματος Αγίου- μεταβάλλεται σε Αίμα Χριστού, χριστοποιώντας κι αιωνίζοντας την ύπαρξη ενός εκάστου εκ των μετεχόντων και κοινωνούντων. 
     Πριν από το τέλος της θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η καθιερωμένη Ευχή των Σταφυλιών και Σταφιδών, ενώ ευλογήθηκαν οι νέοι αυτοί καρποί σε καλάθια με σταφύλια, που προσκόμισαν σεβαστικά στον Ναό μας οι Οικογένειες α) Εμμανουήλ Ροδίτη και Μαρίας Μαμφρέδα και β) Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη














































































[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: