e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κιέβου Επιφάνιος εγκαινίασε Ναό και τίμησε το Γενέθλιο της Θεοτόκου 2021, στο Χάρκοβο της Ουκρανίας [photos]


Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2021, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (με το παλαιό - ιουλιανό ημερολόγιο), ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, με συνοδεία Αρχιερέων της υπ' αυτόν Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, βρέθηκε στο Χάρκοβο του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, όπου τον υποδέχτηκαν θερμά ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Κλήρος και Λαός της περιοχής. 
     Εκεί τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων μεγαλοπρεπούς Ναού, προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και ακολούθως προέστη σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. 
     Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως απένειμε εκκλησιαστικά οφίκια διακεκριμένους Κληρικούς, αλλά και τίμησε με παράσημα τοπικούς άρχοντες και μεγάλους χορηγούς της τοπικής Εκκλησίας. 
     Ομιλώντας απ' άμβωνος ο Μακ. κ. Επιφάνιος, αναφέρθηκε στην πορεία της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ κοιλίας μητρός ως σκεύους εκλογής στο μέγα σχέδιο της Θείας Οικονομίας για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους από την καταδυναστεία της αμαρτίας. Το "ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου", φράση προς τον απεσταλμένο του Θεού Αρχάγγελο, αποτελεί την κατάφαση του πεπτωκότος ανθρώπου στην δυνατότητα απολυτρώσεώς του.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:













































Δεν υπάρχουν σχόλια: