e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Συλλυπητήρια Οικουμενικού Πατριάρχου για την Φώφη Γεννηματά


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορηθείς την εκδημία της μακαριστής Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, απέστειλε την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής:

Τη Κοινοβουλευτική Ομάδι
και τοις στελέχοις του Κινήματος Αλλαγής,
Εις Αθήνας.
Συμμετέχοντες εκ της πνευματικής κοιτίδος του ευσεβούς ημών Γένους, εκ του Φαναρίου του Φωτός και της ελπίδος, εις το πένθος επί τη εκδημία της μακαριστής Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ευχόμεθα πατρικώς όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση την ψυχήν αυτής εν σκηναίς δικαίων και παραμυθήση τους οικείους, φίλους και συναδέλφους αυτής εκ της κατ' άνθρωπον θλίψεως.
​ Η αξιομνημόνευτος προσφορά της αειμνήστου πολιτικού τόσον εις το κυβερνητικόν έργον όσον και εις τον εν γένει πολιτικόν βίον της Ελλάδος καθώς και η αγάπη της διά το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την περί αυτό Ομογένειαν θα αποτελούν διαχρονικώς στοιχεία πολύτιμα, σοβαρόν υπόδειγμα και παρακαταθήκην διά την νέαν γενεάν.
​Είη η μνήμη αυτής αιωνία.
Πατριάρχης Βαρθολομαίος
25 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: