e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Δημητρίου Πριγκήπου. Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων [photos]


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ι. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ

Σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και ευφροσύνου χαράς εορτάσθη η κατά την υμνολογία μας «παγκόσμιος πανήγυρις» του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστού Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, επ’ ονόματι του Οποίου τιμάται και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Πριγκήπου.

Κατά την εόρτιον ταύτην ημέραν άγει και τα ονομαστήρια αυτού ο Ποιμενάρχης ημών Σεβ.Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κύριος Δημήτριος, ο οποίος εχοροστάτησεν κατά τον Εσπερινόν της εορτής, Δευτέρας, 25ης Οκτωβρίου, προέστη δε κατά την χθεσινήν κυριώνυμον ημέραν αυτής, εν μέσω πολλού εκκλησιάσματος, τρισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την Θ. Λειτουργίαν, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.Μελίτων, εκπροσωπήσας την Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κύριον Βαρθολομαίον, και διαβιβάσας εις τον εορτάζοντα Ποιμενάρχην τας πολυτίμους Πατριαρχικάς Αυτού ευχάς.

Εις το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών εχειροθέτησεν εις το του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της κατ’ αυτόν Θεοσώστου Επαρχίας, τον Μουσικολ. κ. Μιχαήλ Αναστασιάδην, φιλόλογον και θεολόγον, όστις υπέβαλε δημοσίως την ευγνωμοσύνην αυτού δια την εκκλησιαστικήν τιμήν, κατά δε την συνέχειαν επηκολούθησαν αι ειθισμέναι εόρτιοι προσφωνήσεις, του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Διονυσίου Τζίτζου, Πρωτοσυγκέλλου της Επαρχίας, εκ μέρους του Ι. κλήρου αυτής, και του Μουσικολ. Καθηγητού κ. Αντωνίου Παριζιάνου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής της νήσου Αντιγόνης, εκ μέρους των Κοινοτικών σωμάτων αυτής.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών, εν κατακλείδι, ηυχαρίστησε τους πάντας εν πάση τιμή και αγάπη, επικαλεσθείς την προς Κύριον μεσιτείαν και ικεσίαν του Μεγαλομάρτυρος Αυτού Αγίου Δημητρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως








































Δεν υπάρχουν σχόλια: