e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μνήμη Μητροπολίτου Σάρδεων Μιχαήλ στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επί τη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ τελέστηκε χθες, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας Καμαριωτίσσης.
Επ' αφορμή της χθεσινής εορτής ανεγνώσθη σήμερα υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σάρδεων Μιχαήλ του Κλεοβόλου, ενώπιον του τάφου αυτού, όπισθεν του ναϋδρίου της Σχολής.
Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής (1871), ενώ διετέλεσε και Καθηγητής αύτης κατά τα έτη 1883-1888 και εν συνεχεία Σχολάρχης της Μεγάλης του Γένους Σχολής μέχρι την κοίμησή του (1918).




Δεν υπάρχουν σχόλια: