e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ [Ανακοινωθέν Φαναρίου]

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Με λαμπρότητα και κατά την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Μαρτίου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, η ενθρόνιση του προσφάτως εκλεγέντος Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως Ιακώβου στο Λονδίνο [photos]


Το απόγευμα της Σαββάτου, 20 Μαρτίου 2021, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε εν Εκκλησία, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η εκλογή του Θεοφ. εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου.

Ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα καθώς και κλήρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να συγχαρούν τον νέο Επίσκοπο, ο Θεοφ. εψηφισμένος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, αποδεχόμενος το «επίταγμα» με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Στην τελετή παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης και η Α.Ε. ο Γενικός Πρόξενος της της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, κ. Θεόδωρος Γκότσης.

Ορθοδοξία είναι Αγιότητα


«Τάς ἐν τοίχοις καί πίναξι καί ἱεροῖς  σκεύεσιν ἐγχαραχθείσας ἱεράς Χριστοῦ εἰκόνας, τῆς Πανάγνου καί πάντων τῶν Ἁγίων τιμητικῶς προσκυνήσωμεν ἀποβαλλόμενοι τήν δυσσεβῆ τῶν κακοδόξων θρησκείαν» 
(Δοξαστικό των Αποστίχων του Εσπερινού της Κυριακής της Ορθοδοξίας) 

«Τις ιερές εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και όλων των Αγίων που είναι χαραγμένες στους τοίχους, σε πίνακες και σε ιερά αντικείμενα, ας προσκυνήσουμε τιμητικά, αποβάλλοντας κάθε ασεβή θρησκευτική δοξασία των κακοδόξων»

Πώς μεταδίδουν οι Ουκρανοί την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ


Відбулася церемонія інтронізації митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру

20 Березня 2021

20 березня 2021 року в Халкидоні (Стамбул, Туреччина) відбулася урочиста церемонія інтронізації митрополита Еммануїла (Адамакіса) на Халкидонську кафедру, яка вважається другою за честю в Константинопольському Патріархаті.

Η τεχνολογία ως τάλαντο της ανθρωπότητας

Ο Θεός έδωσε στην διάνοια του ανθρώπου την δυνατότητα να εργάζεται, να ανακαλύπτει πώς  λειτουργεί η πλάση και να εφευρίσκει όλο και περισσότερες λύσεις. Συνεπώς, η τεχνολογία και η επιστήμη είναι τάλαντα, που έδωσε ο Θεός στην ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με την παραβολή των ταλάντων, αν θάψουμε το τάλαντο ή το χρησιμοποιήσουμε κακώς, θα δώσουμε λόγο στον Κύριο.
Δεν έχουμε, λοιπόν, το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό. 

Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ [video]


Στον ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (20.3.2021) η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, με την υψηλή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου εκ του Φαναρίου και εκ περάτων, εκπροσώπων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Κώστα Βλάση και ομογενειακών αρχόντων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ίδρυση "Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού" της Μητροπόλεως Αξώμης


Η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης, συμμετέχοντας στην ιστορική επέτειο και στους εορτασμούς των διακοσίων (200) ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανακοινώνει την λειτουργία «Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στην Αδδίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.