e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνια 2022 στην Καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αγιασμός στον Δνείπερο Ποταμό [video-photos]


Πρωί 19ης Ιανουαρίου 2022, εορτή των Αγίων Θεοφανίων με το ιουλιανό ημερολόγιο, στον χρυσότρουλο Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, έγινε η καθιερωμένη Ευχαριστιακή Σύναξη για τη μεγάλη δεσποτική εορτή, στην οποία προέστη ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Μιχαήλ, Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ κ. Αγαπητός, εκ προσώπου του οικουρούντος -λόγω Κορονοϊού- Προκαθημένου κ. Επιφανίου. Παρέστη εκκλησιαζόμενος ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.
    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε ο Μέγας Αγιασμός και ακολούθως ο Αγιασμός και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα ύδατα του Δνείπερου Ποταμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: