e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Σήμερα η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου


Σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 12η μεσημβρινή, η έδρα της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης, ο ιστορικός Χάνδακας, το Μεγάλο Κάστρο, η θαλασσοφίλητη Πολιτεία του Καπετάνιου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, υποδέχεται το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ Β΄, μετά την κανονική και νόμιμη, επάξια Εκλογή του υπό της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Πανσέπτου και Πανιέρου Οικουμενικού Θρόνου, και την κατά νόμον διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Υψηλή και πρωτόγνωρη για την Εκκλησία Κρήτης η τιμή της προσωπικής παρουσίας του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κρητός, συνοδευομένου από Υπουργούς της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Προέδρου του κόμματος "Κίνημα Αλλαγής" κ. Νικολάου Ανδρουλάκη, επίσης Κρητός, εκπροσώπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών φορέων, των Τοπικών Αρχόντων του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Νήσου και, ασφαλώς και πρωτίστως, των Υψηλών Εκπροσώπων της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ και Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, πολλών Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών, Ηγουμένων, Κληρικών, Μοναχών, εκπροσώπων αρχών και φορέων και του Ευγενούς και Αρχοντικού, Φιλοχρίστου και Φιλοπάτορος Λαού του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Ευγενίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Αρχιεπισκόπου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ευρώπης, πολλά τα έτη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: