e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Τους βομβάρδισαν και τους σκότωσαν όλους...

25.2.2022, δεύτερη μέρα της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, βρίσκεται σε κάποιο καταφύγιο του πολιορκημένου Κιέβου και γράφει στον λογαριασμό του στο facebook, πριν λίγο:

"Στο νησάκι Ζμείινι στη Μ. Θάλασσα πλησίασε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και απαίτησε από τους φαντάρους να παραδοθούν. Οι φαντάροι απάντησαν: "Άντε γαμ**ου Ρωσία". Τους βομβάρδισαν και τους σκότωσαν όλους, 14 άτομα. Οι ρώσοι χτυπάνε και σκοτώνουν άμαχους και στρατιώτες σε όλη την Ουκρανία. Στρατός και Ουκρανοί πολίτες μάχονται απελπισμένα σε όλα τα μέτωπα. Η "προέλαση τριών ωρών μέχρι το Κίεβο" που είχε υποσχεθεί ο Πούτιν μετατρέπεται σε ένα νέο Αφγανιστάν. Όσα ακούτε ότι οι Ουκρανοί παραδίδονται είναι ψέμματα. Αντίθετα παραδόθηκαν ορισμένοι ρώσοι, έχουν βγει οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα. Η Ουκρανία μόνη της - χωρίς βοήθεια, σαν Δαβίδ απέναντι στο Γολιάθ στέκεται όσο βαστάνε οι δυνάμεις της. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε αλλά τουλάχιστον μην αναμεταδίδετε ψέματα - μην αμαυρώνετε τη μνήμη αυτών που χάνουν τη ζωή τους και την τιμή αυτών που πολεμούν γενναία."


Δεν υπάρχουν σχόλια: