e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Εξεδήμησε προς Κύριον ο ζακύνθιος Ιερέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ (14.9.1947-16.3.2022)

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Ένας λαοφιλής ιερέας της Ζακύνθου, γόνος και κάτοικος του Βανάτου, μετέστη σήμερα, 16 Μαρτίου 2022, στην Αιωνιότητα, εκδημήσας προς Κύριον, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Πρόκειται για τον 75χρονο Ιερέα Νικόλαο Αβούρη, ο οποίος μέχρι πριν την ασθένειά του υπηρετούσε στην Ενορία του χωρίου Πλάνος της Ζακύνθου, αφού κατά τον μισό αιώνα της ιερατικής πορείας του (51 συναπτά έτη) υπηρέτησε ευόρκως το ιερό Θυσιαστήριο και σε άλλες Ενορίες της Ζακύνθου. 

Ο μακαριστός παπα-Αβούρης γεννήθηκε στον συνοικισμό Μαριναίικα χωρίου Βανάτου, στις 14 Σεπτεμβρίου1947, από τους αγρότες και βιοπαλαιστές Λάμπρο και Ανδριανή Αβούρη. 

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 16 Αυγούστου 1970 από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Απόστολο (μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου), Πρεσβύτερος δε στις 26 Αυγούστου 1974 από τον τότε Τοποτηρητή της κενής Μητροπόλεως Ζακύνθου, Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο τον Βαλληνδρά.

Από την θέση αυτήν εκφράζουμε τα συλλυπητήρια όλων των Μπανατιωτών, δηλαδή της γενέθλιας Ενορίας του, προς την ευγενέστατη και αγαπητή Πρεσβυτέρα Διονυσία, τα τέκνα και τα εγγόνια του, καθώς επίσης και προς την Ενορία του Πλάνου, την οποία επί δεκαετίες αγάπησε και εκεί τον αγάπησαν ωσαύτως. Όλοι ας έχουν την ιερατική ευχή του!

Αιωνία η μνήμη του αοιδίμου ιερέως Νικολάου, "αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου"



Δεν υπάρχουν σχόλια: