e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Χορωδίες από το Αγρίνιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη [video-photos]

Η μουσικοδιδάσκαλος κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου μάς πληροφορεί για την επίσκεψή της, μαζί με τους χορωδούς συνεργάτες της, στο ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το αειλαμπές Φανάρι και τη θερμή συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίον παρουσίασαν την δουλειά τους:

"Στις 7 Μαΐου 2022 είχα την ευλογία να βρίσκομαι για μια ακόμη φορά στον Φάρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είχα ιδιαίτερη ακρόαση με την Α.Θ.Π, τον Οικουμενικό Πατριαρχείο κ.κ. Βαρθολομαίο.

Με αφορμή την επίσημη παρουσία του μουσικού μου έργου - βιβλίου "ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟ" συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ψαλτική, αλλά και την παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική και του παρουσιάσαμε με τις χορωδίες μου την τριλογία του πλ. β΄ ήχου.

Μαζί μου ήταν η χορωδία "Αγία Σκέπη" και η χορωδία του "Συλλόγου Φυτειών Ακαρνανικό Φως", στις οποίες διδάσκω βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.

Η Βυζαντινή μουσική ως στοιχείο εγγεγραμμένο στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι αναμφισβήτητα πολιτισμός.

Μαζί μου επίσης οι μουσικοί Χρήστος Ζήσης (ούτι), Λιούλιος Γιώργος (κρουστά), Πρεβεζάνος Νίκος (κιθάρα), Τζούμας Γιώργος (μπουζούκι).








Δεν υπάρχουν σχόλια: