e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πεντηκοστή 2022 και διπλή Χειροτονία, με τον Κιέβου Επιφάνιο, στο Κίεβο [video-photos]

Ανήμερα της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ.

Με τον επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας λειτούργησαν ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Κλήμης, ο Αρχιεπίσκοπος Chernihiv και Nizhyn κ. Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Vyshhorod κ. Αγαπητός και ο Επίσκοπος Luhansk και Starobilsk.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε το κήρυγμα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ειπώθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος προσευχήθηκε επίσης για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων, χειροτόνησε μάλιστα Πρεσβύτερο τον Διάκονο Yuriy Mygal, δάσκαλο στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, και Διάκονο, τον Volodymyr Netskar.

Στο τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας και ράντισε τους παρευρισκόμενους με Αγιασμό.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: