e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αντιπροσωπεία εκ Φαναρίου στην Θρονική Εορτή της Ρώμης

Στην εφετινή Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, για την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου 2022), το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και μόνιμος αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Τα έτερα δύο μέλη της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας είναι ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και ο Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας. 
    Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, το πρωί, στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, παρέστη τιμητικώς, κατά το έθος της εορτής, η εκ του Φαναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: