e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Φανάρι σήμερα: Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου 2022, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Φανάρι, πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία εις Πρεσβύτερον τού Εψηφισμένου Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παΐσίου, του από Μεγάλων Αρχιδιακόνων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο. 
    Όπως έχει ανακοινωθεί, η χειροτονία Παϊσίου εις Επίσκοπον θα λάβει χώραν στις 3 Ιουλίου 2022, από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και Ιεράρχες του Θρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ YANI KAYAKOPAN:









ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΕΡΑΝ

Επί τω χαρμοσύνω αγγέλματι της πρότριτα γενομένης, Σεπτή Πατριαρχική εισηγήσει και προβολή και ψήφω και δοκιμασία της περί την Α. Θ. Παναγιότητα Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά πάντα επαξίας παμψηφεί προαγωγής του Θεοφιλεστάτου από Μεγάλων Αρχιδιακόνων κ. Παϊσίου εις Επίσκοπον Ξανθουπόλεως, το Διοικητικόν Συμβούλιον του ιστορικού Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν εκφράζει ομοφώνως την βαθείαν αυτού χαράν και ικανοποίησιν διά την εξέλιξιν αυτήν, την προς τον Οικουμενικόν Πατριάρχην, κ. κ. Βαρθολομαίον, ευγνωμοσύνην του και τα θερμά αυτού συγχαρητήρια προς τον εκλεγέντα νέον Επίσκοπον του Θρόνου, μετά του οποίου αρίστην έσχε συνεργασίαν, καθ’ όλον το διάστημα της θητείας αυτού εις τα πολυεύθυνα καθήκοντα της Μεγάλης Αρχιδιακονίας.

Ο Θεοφιλέστατος μετά πραότητος και μείζονος διακριτικότητος υπεβοήθει πάντοτε το έργον και την λειτουργίαν του Συνδέσμου ημών, ενώ υπήρξε πάντοτε πρόθυμος αρωγός και συνεργάτης εις την προσπάθειαν να υπηρετηθή η πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική και οι εν τη Πόλει ημών ταπεινοί θεράποντες αυτής.

Βέβαιοι ότι διερμηνεύομε τα αισθήματα απάντων των Μελών του Συνδέσμου, ευχόμεθα τω αγίω Εψηφισμένω μακράν και καλλίκαρπον Αρχιερατείαν επ’ αγαθώ της Μητρός Εκκλησίας και του πολυπαθούς ημών Γένους. Προτρέπομεν δε αυτόν ταπεινώς όπως ουδέποτε επιλάθη της αγάπης και του προς το σεπτόν αυτού πρόσωπον σεβασμού του ιεροψαλτικού της Πόλεως κόσμου, όστις τον θεωρεί διηνεκώς θιασώτην της κοινής προσπαθείας διασώσεως και διαδόσεως των πολυτίμων πάλαι και νυν τιμαλφών του Γένους, ως η μουσική των πατέρων ημών.

Εν Πέραν, τη 18η Ιουνίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: