e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθαίρεσε Ιερομόναχο εκ Ρωσίας για εισπήδηση στο Καμερούν και δυο ιθαγενείς Κληρικούς

Στην καθαίρεση του εκ Ρωσίας Ιερομονάχου Διονυσίου Γκρισκόβ προέβη, την 1η Ιουνίου 2022, το Συνοδικό Πρωτοδικείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, εξαιτίας της παράνομης και αντικανονικής δράσης του εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, δίχως την άδεια και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου. 

Ο εν λόγω πρώην Ιερομόναχος συνέστησε ομάδα μετά δύο κληρικών της Ι. Μ. Καμερούν προσχωρησάντων στην δήθεν "εξαρχία του Πατριαρχείου της Ρωσίας στην Αφρική", στην δε αναζήτηση προσηλύτων δεν δίστασε να προσλάβει και να συλλειτουργήσει μετά καθηρημένου -από το έτος 2010- κληρικού της Μητροπόλεως Καμερούν. 

Μαζί με τον εκ Ρωσίας εισβολέα, πρώην Ιερομόναχο, καθηρέθησαν και οι δύο συμπράξαντες Κληρικοί της εν λόγω Μητροπόλεως.








Δεν υπάρχουν σχόλια: