e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Υπαίθρια Παράκληση προς την Παναγία 2022 στον ευκτήριο οίκο της Παλαιάς Βλαχέραινας Βανάτου

Δειλινό Σαββάτου, 2 Ιουλίου 2022, μετά τον Εσπερινό στον κεντρικό Ενοριακό Ναό, εψάλη -όπως κάθε χρόνο- υπαίθριος Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, με Αρτοκλασία, στον τόπο της παλαιάς Βλαχέραινας, στο κέντρο του Βανάτου εν Ζακύνθω, ευκαιρίας δοθείσης από τη σημερινή εόρτια ανάμνηση της Καταθέσεως της τιμίας Εσθήτος Της στον πολίτικο Ναό των Βλαχερνών. 
        Τον Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο κ. Δημήτριος Παπαδάτος. Ο π. Παναγιώτης ομίλησε δι' ολίγων προς τους ευάριθμους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν στην ιδιότυπη αυτή Σύναξη, τόσο από την Ενορία μας, όσο και από τα περίχωρα, τιμώντας την Μητέρα του Θεού και όλης της ανθρωπότητας. 
        Μετά την Ακολουθία υπήρξαν πλούσια κεράσματα για όλους, τα οποία ετοίμασαν ευγενώς τα μέλη της Οικογένειας Στέλλας Στραβοπόδη. 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: